Kirjat

Alta löydät kuvaukset kirjoistani uusimmasta vanhimpaan. Linnunlaulua ja varoitushuutoja (2022), Toinen tie, Tietokirjailijan elämää (2019), Toisinnäkijän päiväkirja (2013), Irti oravanpyörästä (2010) ja Rankka kutsumus, Sairaanhoitajan päiväkirja (2007).
 
Kaikkia kirjoja voit tilata täältä.
 
 

Linnunlaulua ja varoitushuutoja


Vaikka viettäisi koko ikänsä yhden puun juurella, aika ei tulisi koskaan pitkäksi. Samalla paikalla voi kokea elämän parhaat hetket ja matkustaa minne tahansa. Se vaatii vain kiinnostusta elämää kohtaan, kärsivällisyyttä ja hyvän mielikuvituksen – sekä tietysti pihapuun.  

Viidennessä teoksessaan Kaarina Davis dokumentoi luonnonläheistä elämäänsä ja näyttää, kuinka luonnon kanssa voi elää sopusoinnussa. Jos on tarkkana, luonto avaa oven huimiin löytöretkiin. Mikään ei palaa ennalleen, kun alkaa elää luonnon kautta. Kirja on tarpeellinen muistutus siitä, että pienet asiat ovat suuria ja merkittäviä: ilo odottaa linnunlaulun päässä.

Lisätietoja kirjasta

 

Toinen tie


Toinen tie - tietokirjailijan elämää
käsittelee kirjailijan työtä, ammatin vaikeita puolia ja kirjoittamattomia sääntöjä, joista yleensä vaietaan. Kirjailijan työ on paljon muutakin kuin kirjoittamista.

Teos tarjoaa tietoa ja viihdyttäviä hetkiä kirjoittajille, kirjoittamisesta haaveileville ja lukijoille, jotka ovat kiinnostuneita siitä, miten kirjat syntyvät. Samalla Davis kirjoittaa jokaiselle, joka etsii kohtuullisempaa ja luonnonläheisempää elämää - ja sopua itsensä ja maailman välillä. 
 
Neljännessä teoksessaan Kaarina Davis kertoo elämänsä huvittavista ja nurjista kokemuksista, jotta lukija voisi paremmin ymmärtää omiaan. Kyky tarttua hetkeen on johtanut siihen, että Davis tavoittaa yksityisen kautta yleisen: kirjoittaja ja lukija tekevät oivalluksia yhdessä.




Toisinnäkijän päiväkirja

Maailmassa on enää vähän paikkoja, joissa ei kuuluisi yhtään ihmisen aiheuttamaa ääntä viiteentoista minuuttiin. Sellainen oli Alhonlahti, vanha sukutila, jonne Kaarina Davis muutti vuonna 2004 kaupungin kiireiden keskeltä. Humisevat metsät, pihapiirin linnut, jäätyvän järven äänet, luonnonrauha – uusia ulottuvuuksia avautui Kaarinan elämään. Sitten metsät alkoivat kaatua ympäriltä.

Toisinnäkijän päiväkirjassa Kaarina kertoo, miten sairaanhoitaja-ajoilta tuttu halu puolustaa elämää herää, kun uhattuina ovat puut ja linnut. Hän pohtii myös omaa taustaansa kahden kulttuurin välissä, kuolemaa ja osaansa sukupolvien ketjussa. Eräänä päivänä kaksi yhteydenottoa tuntuvat nivovan kaiken yhteen

Toisinnäkijän päiväkirja seuraa Kaarinan luonnonläheistä elämää viiden vuoden ajan. Eläytyvät kertomukset luonnosta ja ihmisistä kantavat eteenpäin suurempaa tarinaa, joka kiehtoo luonnonystäviä ja kaikkia, jotka tavalla tai toisella etsivät juuriaan.




Irti oravanpyörästä


Vähemmän työtä ja enemmän elämää? Sairaanhoitaja Kaarina Davis kamppaili pitkään suorituspaineiden ja riittämättömyyden tunteen kanssa. Lopulta hän päätti etsiä tavan nauttia elämästä joka päivä eikä "sitten joskus". Päätöksestä alkoi matka kohti onnellisempaa arkea. Muutoksen myötä kaupunkiasunto vaihtui mummonmökkiin, suorittaminen seesteisempään tekemiseen ja jatkuva kiire maaseudun rauhaan. Irti oravanpyörästä kyseenalaistaa tiukkaan juurtuneita käsityksiä työstä, rahasta ja vapaudesta. Se kannustaa lukijaa pohtimaan omia valintojaan. Lämpimän huumorin ja terävien havaintojen sävyttämä teos kertoo, kuinka elämästä voi saada mielekkäämpää ja ekologisesti kestävämpää. Kaarina Davis näyttää, ettei elämänmuutokseen tarvita lottovoittoa.

Kaarina Davisin esikoisteos Rankka kutsumus – sairaanhoitajan päiväkirja herätti vilkkaan keskustelun. Kirja nimettiin Tieto-Finlandia-ehdokkaaksi ja se sai Mielenterveysseuran kunniamaininnan.

Rankka kutsumus


Kaarina Davis valmistui sairaanhoitajaksi optimistisin mielin vuonna 1995. Hän oli työskennellyt hoitoalalla jo teinitytöstä lähtien, ja sairaanhoitajan työ oli hänen unelma-ammattinsa. Davis jaksoi vuosia pätkätöissä ja lopulta hänet vakinaistettiin. Vähitellen Davisille kuitenkin valkeni, kuinka kestämätön sairaanhoidon tilanne on maassamme. 

Rankka kutsumus kuvaa sairaanhoitajan arkipäiväistä työtä. Davis kertoo, kuinka alipalkatut sairaanhoitajat uupuvat työtaakkansa alle, kuinka sairaalan byrokratia ja hierarkia käyttävät hoitajia hyväkseen ja potilaat saavat kelvotonta hoitoa. Naisvaltainen ala, pääosin kunnallinen työ, kutsumusammatin kaiku ja pätkätyöjärjestelmä johtavat siihen, ettei hoitajien työoloja pidetä tärkeänä asiana. Davis ei halunnut uhrata itseään, vaan päätyi vaihtamaan alaa.

Kaarina Davis antaa selkeän diagnoosin hoitoalan sairaudesta ja esittää myös konkreettisia parannusehdotuksia.  ”Tämä kirja on kirjoitettu, jotta hoitajat oppisivat pitämään puolensa ja sanomaan ei”, Davis kirjoittaa.